top of page

SA RIERA ACTUAL:

Sa Riera és una platja del municipi de Begur, al Baix Empordà (Costa Brava). Antigament, era una platja de pescadors. Ara, és un dels recursos turístics més importants de Begur en el seu context litoral.

 

La platja té una superfície aproximada de dues hectàrees de sorra. Les antigues “botigues” de pescadors, que eren les seves cases i en les quals hi guardaven els seus aparells de pesca, s’han reconvertit en cases d’estiueig.

 

A  més d’aquestes cases construïdes al voltant de la platja hi ha set urbanitzacions: Cala del Rei, Catalònia, Es Valls, La Coma, Mas Mató, S’Antiga i Sa Punta.

 

Sa Riera ha sabut mantenir el seu entorn sense grans edificis d’apartaments ni de superfícies comercials, però si’hi ha conservat una forma de vida familiar molt arrelada.

 

Actualment, a Sa Riera hi coexisteixen quatre platges de diferents dimensions: El Bany de la Sultana, Es Port d’Es Pi, Es Caganer d’Es Duc i la de més superfície la Platja Gran que s’ha format a partir de la unió d’unes platges que, fa uns quaranta anys, estaven separades: Sa Platja dels Homes, Sa Platja de ses Dones i Sa Pirolta.

 

Al nord-oest de Sa Riera s’hi troba l’Illa Roja que dóna nom a una de les platges nudistes de la Costa Brava. S’hi accedeix pel camí de ronda que uneix Sa Riera amb la platja del Racó de Pals.

 

Entre Sa Riera i Aiguafreda hi ha la Reserva Marina de Ses Negres, creada l’any 1993.

Sa Riera és punt de trobada de molts excursionistes que gaudeixen dels molts camins de ronda que existeixen en aquestes contrades  del litoral begurenc.

 

En la celebració de la Festa dels Indians de Begur, Sa Riera rep, el primer dissabte de setembre, l’Indià, símbol dels qui van marxar de l’Empordà per anar a fer fortuna a Cuba.

bottom of page